Liverpool in groep met Ajax, Napoli en Rangers

Liverpool in groep met Ajax, Napoli en Rangers

Liverpool FC moet het in groep A van de Champions League opnemen tegen drie grote namen uit het voetbal: Napoli, Ajax en Rangers. De Reds wacht dus mooie trips naar Italië, Nederland en Schotland. Op 6 september start de groepsfase van de Champions League.

Ook in 2019 zat LFC in een groep met Napoli. Toen verloren de Reds met 2-0 in Italië, op Anfield eindigde het duel op 1-1. Toch was LFC toen de sterkste van de groep met dertien punten, één meer dan Napoli. De club uit Napels eindigde vorig seizoen derde in Serie A en is het huidige seizoen goed gestart met zes op zes. Het is de ex-club van Diego Maradona

Met Ajax krijgt LFC de Nederlandse recordkampioen tegenover zich. De club uit Amsterdam won 36 keer de Nederlands titel. Ook de laatste twee seizoenen haalde Ajax de titel binnen. Ajax won vier keer de (voorloper van de) Champions League. Vorig seizoen haalde Ajax 18 op 18 in een groep met Sporting, Dortmund en Besiktas. Twee jaar geleden zaten Liverpool en Ajax ook samen in de groep. Toen werd Liverpool eerste met 13 punten, twee meer dan Atalanta. Ajax werd derde met zeven punten, Mydtjylland laatste met twee puntjes. Ajax is goed aan het seizoen begonnen en prijkt met negen op negen aan de leiding van de Eredivies. 

Met Glasgow Rangers krijgen de Reds een soort derby voor de voeten. Schotland vormt samen met Engeland, Noord-Ierland en Wales het Verenigd Koninkrijk. Rangers werd maar liefst 55 keer Schots kampioen. In 2012 ging de club failliet maar de Rangers vonden hun weg terug naar de top. In 2021 leidde Steven Gerrard de club terug naar de Schotse titel. Gerrard haalde ook enkele spelers van Liverpool naar Glasgow, Ryan Kent is nog steeds actief bij de Rangers. Rangers is het seizoen behoorlijk begonnen met tien op twaalf en staat twee punten achter grote rivaal Celtic.