Liverpool speelt friendly tegen RSCA

Liverpool speelt friendly tegen RSCA

Liverpool FC – RC Strasburg Alsace 0-3

Een dag na het winnen van de Community Shield, gunde Jurgen Klopp een resem spelers van de eerste ploeg rust. Dat werd al snel drie keer afgestraft door Straatsburg. Adrien Thomasson profiteerde al in de vierde minuut van slap verdedigen van Isaac Mabaya. Na veertien minuten spelen verdubbelde Habib Diallo de voorsprong. In de twintigste minuut was Thomasson opnieuw aan het feest. Met een lage plaatsbal versloeg hij Harvey Davies opnieuw. Liverpool had wel veel balbezit voor rust, alsook enkele doelpogingen, maar scoren lukte niet. De ruststand was 0-3.

Na de koffie vielen er geen doelpunten meer. Liverpool domineerde en verschillende spelers schoten op doel, maar het bleef 0-3. Belangrijkste voor Klopp was dat een aantal spelers nog eens negentig minuten gespeeld hebben. 

Liverpool: Davies, Mabaya (45′ Phillips), Konate (57′ Van den Berg), Gomez, Chambers, Milner, Bajcetic (57′ Clark), Morton, Frauendorf (76′ Musialowski), Elliott, Carvalho.