Liverpool wint nu ook Community Shield

Liverpool wint nu ook Community Shield

Liverpool FC – Manchester City 3-1

Liverpool FC heeft zijn eerste prijs van het prille seizoen al beet. De Reds hebben het Community Shield met 3-1 gewonnen van Man City. Hiermee heeft de ploeg onder leiding van Jurgen Klopp alle mogelijke prijzen op het hoogste niveau gewonnen. 

Tegen de kampioen namen de Reds vanaf de aftrap het voortouw. Ederson moest dan ook al snel aan het werk. In de 21ste minuut moest hij zich toch gewonnen geven na een heerlijke trap van Trent Alexander-Arnold. Na de voorsprong ging de storm liggen en konden de Citizens wat beter in de match komen. 

Na rust begon City te zoeken naar de gelijkmaker. Invaller Darwin Nunez was wel dicht bij de 0-2, maar vond Ederson op zijn weg. Aan de overkant was het wel raak, Julian Alvarez scoorde nadat Adrian de bal niet kon klemmen. Toch zou Liverpool in de slotfase het laken nog naar zich toe trekken. Nadat Ruben Diaz de bal tegen de arm kreeg, ging de bal op de stip. Mohamed Salah knalde de strafschop laag in de hoek binnen. In blessuretijd pikte ook debutant Nunez zijn eerste goal voor LFC mee met een geplaatste kopbal. Zo haalden de Reds het met 3-1. 

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold (Milner, 74), Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (Elliott, 74), Thiago (Keita, 84), Diaz (Carvalho, 89), Salah (Jones, 90+4), Firmino (Nunez, 59).