Klopp laat Williams met tegenzin vertrekken

Klopp laat Williams met tegenzin vertrekken

Liverpool FC heeft Neco Williams verkocht aan Nottingham Forest. De 21-jarige rechtsback gaat bij Forest op zoek naar meer speeltijd. Hij stond bij LFC in de pikorde achter Trent Alexander-Arnold en Joe Gomez. Met Calvin Ramsey kwam er deze zomer ook een extra concurrent bij. 

Williams speelde sinds de U9 bij Liverpool FC. Met de U18 won hij de FA Youth Cup. Hij kwam 33 keer uit voor de eerste ploeg. Begin februari werd hij uitgeleend aan Fulham. Daar maakte hij indruk en de club haalde de titel in the Championship en versierde zo ook de promotie naar de Premier League. 

Ook Nottingham Forest is een promovendus in de Premier League. Bij de traditieclub komt Williams onder de hoede van Steve Cooper, die verschillende jeugdploegen heeft getraind bij LFC en Williams dus goed kent. 

Jurgen Klopp heeft al laten weten dat hij gemengde gevoelens heeft bij de overgang: “Het is een uitstekende transfer voor Neco. Hij is een opwindend talent en hij gaat naar een uitstekende club. Ik ben een grote fan van hun manager en hij kent Neco. Het was niet gemakkelijk om hem te laten gaan, maar hij verdient het om meer te spelen. Hij is een belangrijke speler voor Wales. Ik ben trots op zijn ontwikkeling en op onze academie. Ik wens hem veel geluk en zal hem vanop afstand blijven volgen.”