Benfica bevestigt transfer Darwin Nunez

Benfica bevestigt transfer Darwin Nunez

Het ziet er naar uit dat Darwin Nunez binnenkort naar Liverpool FC verhuist. Benfica heeft de transfer al aangekondigd op zijn website. De 22-jarige aanvaller zou enkel nog zijn handtekening onder het contract bij LFC moeten plaatsen. Benfica heeft de transfer al doorgegeven aan de Portugese instanties. In Liverpool werd nog niet gecommuniceerd over de transfer. De club wacht altijd tot een transfer helemaal rond is. 

Volgens de communicatie van Benfica, zou Benfica een bedrag van 75 miljoen euro ontvangen. Op termijn kan daar nog 25 miljoen extra bovenop komen, onder allerlei voorwaarden. Hierdoor zou de Portugese topclub in totaal honderd miljoen euro vangen voor zijn Uruguayaans goudhaantje. 

Nunez is Uruguayaans international. Hij scoorde twee keer in elf interlands. Bij Benfica trapte hij er op twee jaar tijd 32 tegen de netten, in 57 duels. Jurgen Klopp heeft Nunez al enkele keren aan het werk gezien. In de Champions League scoorde hij in twee matchen twee doelpunten.