LFC bevestigt welke spelers het laat gaan

LFC bevestigt welke spelers het laat gaan

Liverpool FC heeft bekend gemaakt welke spelers de club gratis zullen verlaten deze zomer. Het contract van deze spelers loopt af op 30 juni 2022.

Bekendste speler met een aflopend contract is levende legende Divock Origi. Hij scoorde 41 keer in 175 wedstrijden voor de Reds, waaronder enkele cruciale doelpunten in de Premier League en de Champions League. De Belgische goalgetter won alle mogelijke prijzen met LFC. Vanwege zijn belangrijke doelpunten is supersub Origi een cultheld in Liverpool. 

Ook Loris Karius slaat de deur bij LFC definitief dicht. Sinds zijn groteske blunders in de finale van de Champions League in 2018, kwam de Duiter niet meer in actie voor de Reds. Liverpool verhuurde hem een paar keer, maar kreeg hem niet verkocht. Nu loopt zijn contract eindelijk af. 

Ook Ben Woodburn en Sheji Ojo verlaten Liverpool FC. Ojo speelde dertien keer voor de eerste ploeg van LFC en werd een paar keer uitgeleend, maar kon zich nooit doorzetten bij de Reds. Woodburn was in 2016 de jongste goalscorer ooit in de geschiedenis van LFC, maar kwam niet verder dan elf wedstrijden en werd meermaals uitgeleend. 

Ook voor Sean Wilson, Elija Dixon-Bonner en Luis Longstaff zit het avontuur bij Liverpool FC er op. Longstaff en Dixon-Bonner mochten debuteren in een bekercompetitie, maar bleven bij de U23 horen.