Nieuwe ploegen in de Premier League zijn bekend

Nieuwe ploegen in de Premier League zijn bekend

Liverpool FC zal het volgend seizoen moeten opnemen tegen Nottinham Forest nadat de ploeg van Steve Cooper de play-offs won. Voor de traditieclub is het de eerste keer dat ze in de Premier League uitkomen. De club won in het verleden twee keer de Euracup 1, de voorloper van de Champions League. Cooper was in het verleden vijf jaar actief als trainer bij de jeugd van Liverpool FC.

Eerder hadden ook Bournemouth en kampioen Fulham zich verzekerd van promotie naar de Premier League. Eén jaar na hun relegatie keren de Cottagers dus al terug op het hoogste niveau. Bij hun titelstrijd werden ze geholpen door Neco Williams, gehuurd van LFC. Ook de Cherries beschikten over hulp van de Reds, met name van Nathaniel Phillips

Norwich City, Watford en Burnley zullen we volgend seizoen niet meer tegenkomen in de Premier League. Op 16 juni kennen we het speelschema.