Liverpool vindt geen gaatjes in witte muur

Liverpool vindt geen gaatjes in witte muur

Liverpool FC – Tottenham 1-1

Liverpool FC heeft een steek laten vallen in de titelstrijd. Tegen een extreem defensief Tottenham bleven de Reds steken op een gelijkspel. Liverpool begon gedreven aan de partij en zette hoog druk. De thuisploeg had veel balbezit, maar kreeg amper kansen tegen de negen verdedigers van Tottenham. 

Voor rust kon Virgil van Dijk twee keer koppen. Bij de eerste poging ging de bal ver naast, de tweede spatte uiteen op de dwarsligger. Bij een zeldzame counter trapte Pierre-Emil Hojbjerg voor Tottenham tegen de buitenkant van de paal. Na de pauze bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Tottenham zakte ver terug en loerde op de counter. 

Tien minuten na rust stond het plots 0-1 nadat Son Heung-Min een tegenaanval succesvol afrondde. Liverpool bleef drukken en zoeken naar openingen, maar tussen een bos van spelers was het lastig. Een afgeweken schot van Luis Diaz zorgde nog voor de 1-1, maar verder kwamen de Reds niet meer. En zo pakte Tottenham waarvoor het kwam, een puntje. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson (65′ Tsimikas), Fabinho (88′ Keita), Henderson (65′ Jota), Thiago, Diaz, Salah, Mane.