Liverpool sleept drie punten over de streep in Newcastle

Liverpool sleept drie punten over de streep in Newcastle

Newcastle – Liverpool FC 0-1

Liverpool FC heeft opnieuw gewonnen. In Newcastle maakte een doelpunt van Naby Keita voor rust het verschil. Na de pauze kregen de Reds nog verschillende kansen, maar het bleef bij die ene treffer. 

De Magpies schoten sterk uit de startblokken, maar de Reds namen al snel het commando over. Na enkele kleine kansjes, trof Keita in de 19de minuut raak. Hij dribbelde zich een weg door een bos van benen en werkte met links af. Nog voor rust had het eigenlijk 0-2 moeten staan, maar Sadio Mané knalde recht op Martin Dubravka en ook de kopbal van Diogo Jota was te centraal. 

Na de koffie creëerden de Reds kans na kans, maar ze werden allemaal de nek omgewrongen. Luis Diaz pakte opnieuw uit met enkele indrukwekkende acties, maar zijn vizier stond niet scherp. Ook de andere aanvallers konden de netten niet bol zetten. Mané trapte een gouden kans naast, Jota botste opnieuw op Dubravka en invaller Mohamed Salah liet meerdere kansen liggen. Hierdoor bleef het toch spannend tot het laatste fluitsignaal, maar Newcastle kon nooit een vuist maken. 

Liverpool: Alisson, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson (69′ Fabinho), Milner (78′ Thiago), Keita, Mane (69′ Salah), Diaz, Jota.