Liverpool naar finale FA Cup na zege tegen Citizens

Liverpool naar finale FA Cup na zege tegen Citizens

Liverpool FC – Manchester City 3-2

Liverpool FC stoot door naar de finale van de FA Cup nadat de Reds Manchester City versloegen. Bij de rust stond LFC 3-0 voor, maar in de slotfase werd het toch nog even spannend. 

Liverpool begon heel aanvallend aan de partij en zette meteen hoog druk. In de negende minuut kopte Ibrahima Konaté een hoekschop in doel. Na een kwartier spelen ging doelman Zack Steffen in de fout onder druk van Sadio Mané, die de bal in doel kon schuiven. Nog voor rust was Mané opnieuw aan het feest. Dit keer nam hij de bal heerlijk op de slof na een sublieme aanval van de Reds. 

De Reds leken alles onder controle te hebben, maar vlak na de koffie brak Gabriel Jesus door en schotelde Jack Grealish de 3-1 voor. Jesus kreeg zelf nog een paar kansen, maar Alisson Becker bracht telkens redding. Aan de overkant waren de pogingen van Mohamed Salah en de levendige Luis Diaz niet scherp genoeg. 

Liverpool was op weg naar een eenvoudige zege, maar in blessuretijd liep het nog bijna fout. Riyad Mahrez haalde de achterlijn en kreeg de bal met wat geluk tot bij Bernardo Silva, die de kans niet liet liggen. City pompte nog een paar minuten lange ballen naar voor, maar Liverpool hield stand en mag zich opmaken voor de finale van de FA Cup.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Thiago (87′ Jones), Keita (73′ Henderson), Diaz (85′ Firmino), Mane (85′ Jota), Salah.