Liverpool speelt over twee weken eerst thuis tegen Villarreal

Liverpool speelt over twee weken eerst thuis tegen Villarreal

Liverpool FC moet het in de halve finale van de Champions League opnemen tegen Villarreal. LFC speelt op woensdag 27 april om 21u00 de thuismatch op Anfield. Op dinsdag 3 mei om 21u00 volgt dan de return in Spanje. 

Villarreal versloeg in de kwartfinale Bayern Munchen. Het won thuis met 1-0 en haalde in Munchen een 1-1 gelijkspel. Villarreal staat momenteel zevende in de Primera Divison, op ruime afstand van de plaatsen die recht geven op kwalificatie voor de Champions League volgend seizoen. Vorig seizoen won de club de UEFA Europa League door in de finale Man Utd te verslaan, de eerste grote prijs voor de club die volgend jaar 100 jaar zal bestaan.

The Yellow Submarine speelt de thuismatchen in het Estadio de la Ceramica, dat een capaciteit van 23500 toeschouwers heeft. De bijnaam is vernoemd naar het liedje van de Beatles, de bekende groep uit Liverpool. Trainer Unai Emery heeft ervaring met spelen tegen Liverpool FC, hij stond eerder aan het roer bij Arsenal. Bij Villarreal speelt ook een ex-Liverpoolspeler mee, Alberto Moreno kwam vijf seizoenen uit voor de Reds. 

In de andere halve finale kijken Real Madrid en Manchester City elkaar in de ogen.