Liverpool voorbij Norwich naar kwartinales FA Cup

Liverpool voorbij Norwich naar kwartinales FA Cup

Liverpool FC – Norwich 2-1 

Liverpool FC heeft zich ten koste van Norwich City geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. Jurgen Klopp gunde bijna alle starters van de finale van de League Cup rust, enkel kapitein Jordan Henderson stond aan de aftrap. 

Bij de rust stond Liverpool 2-0 voor na twee doelpunten van Takumi Minamino. In de 27ste minuut mocht hij van dichtbij de bal in doel leggen op aangeven van Divock Origi. Twaalf minuten later knalde hij na een hoekschop aan de tweede paal keihard binnen. Voor de koffie was het meestal eenrichtingsverkeer. Curtis Jones was het gevaarlijkst met een knappe krul die bovenop de dwarsligger landde. 

Na de pauze leken de Reds alles onder controle te hebben en de match rustig uit te spelen, tot Lukas Rupp plots veel ruimte kreeg en vrij kon uithalen. Alisson Becker had geen verhaal tegen het eerste schot tussen de palen vanwege Norwich. Met nog twintig minuten te spelen werd het toch nog even spannend. Alisson moest Jonathan Rowe met een knappe redding zelfs van de gelijkmaker houden. 

Liverpool: Alisson, Milner, Konate, Gomez, Tsimikas, Henderson (60′ Morton), Oxlade-Chamberlain, Jones (45′ Elliott), Minamino, Jota (84′ Mané), Origi (84′ Diaz).