Enkel Jota kan Schmeichel verslaan

Enkel Jota kan Schmeichel verslaan

Liverpool FC – Leicester City 2-0

Liverpool FC heeft de maat genomen van Leicester City. De Reds speelden indrukwekkend en creëerden een massa kansen, maar konden maar twee keer scoren. 

Diogo Jota bracht LFC na een half uur spelen verdiend op voorsprong, hij werkte de rebound tegen de netten na een kopbal van Joel Matip. Voordien hadden de Reds Kasper Schmeichel al een paar keer aan het werk gezet, maar nadien brak de hel helemaal los. Vooral Roberto Firmino was gevaarlijk. 

Voor rust waren de schoten nog te centraal om de Deense doelman te verontrusten, maar na de koffie moest hij meermaals uitpakken met een sterke redding. Hij pareerde schoten van zowat de hele ploeg. Vooral invaller Mohamed Salah was een paar keer heel dicht bij een treffer. Hij stuitte op Schmeichel toen hij alleen door was en even later krulde hij de bal op de kruising. 

Drie minuten voor tijd viel dan toch nog de tweede goal. Jota prikte zijn tweede van de avond binnen, na een knappe assist van Joel Matip. Luis Diaz speelde een sterke wedstrijd en kreeg nog een applausvervanging bij zijn eerste match voor Liverpool FC op Anfield. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Jones (59′ Elliott), Thiago, Diaz (90′ Minamino), Jota, Firmino (59′ Salah).