Invallers Diaz en Elliott tonen zich tegen Cardiff

Invallers Diaz en Elliott tonen zich tegen Cardiff

Liverpool FC – Cardiff City 3-0

Liverpool FC heeft zich ten nadele van Cardiff City geplaatst voor de vijfde ronde van de FA Cup. Daarin komt Norwich naar Anfield. 

Diogo Jota creëerde al heel snel een kans, maar doelman Dillon Phillips ging goed plat. Liverpool bleef zoeken naar openingen tegen een moedig verdedigend Cardiff. Pas in de 53ste minuut brak Jota de ban door de voorzet van Trent Alexander-Arnold binnen te koppen. 

Luis Diaz en Harvey Elliott mochten dan invallen. Voor de eerste betekende dit het debuut voor LFC, de tweede keert terug na vijf maanden in de lappenmand. Beiden maakten indruk. Diaz schotelde Takumi Minamino de 2-0 voor en Elliott maakte er 3-0 van na een heerlijk schot uit de draai. 

Liverpool: Kelleher, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas (70′ Robertson), Henderson (78′ Thiago), Keita (58′ Elliott), Jones (58′ Diaz), Minamino (69′ Milner), Jota, Firmino.