Finale League Cup tussen Liverpool en Chelsea

Finale League Cup tussen Liverpool en Chelsea

Arsenal – Liverpool FC 0-2

Liverpool FC heeft zich ten koste van Arsenal geplaatst voor de finale van de League Cup. De Reds waren over twee wedstrijden duidelijk de betere. In de finale wacht de kraker tegen Chelsea.

Op Anfield speelde Arsenal nog extreem defensief, maar vandaag begonnen de Gunners vrij aanvallend. Caoimhin Kelleher moest al snel een vrije trap uit de kruising zweven. Maar Liverpool nam al snel het commando over en creëerde de beste kansen. In de 19de minuut leverde dat ook de 0-1 op na een gekraakt schot van Diogo Jota

Na rust probeerde Arsenal terug te slaan, maar de schoten zoefden over. Opnieuw namen de Reds vrij snel over en de 0-2 hing in de lucht. Kaide Gordon knalde van dichtbij over, Fabinho durfde niet uithalen en Ibrahima Konate kopte tegen de paal. Twintig minuten voor tijd was het even schrikken toen Gabriel Martinelli vanuit een schuine hoek uithaalde, maar Kelleher liet zich niet verrassen. Het sein voor Jota om de zege veilig te stellen. Na een heerlijke diepe bal van Trent Alexander-Arnold wipte hij de bal subliem over de uitkomende doelman binnen. De Reds gingen nog op zoek naar een derde treffer, maar de 0-2 volstond voor een plaats in de finale. 

Liverpool: Kelleher, Alexander-Arnold, Matip (45′ Konate), Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (75′ Milner), Jones, Gordon (63′ Minamino), Jota, Firmino (84′ Williams).