Liverpool krijgt deksel op de neus in Leicester

Liverpool krijgt deksel op de neus in Leicester

Leicester City – Liverpool FC 1-0

Liverpool FC heeft zijn tweede nederlaag van het seizoen opgelopen. Tegen Leicester hadden de Reds een massa kansen, maar ze kregen de bal niet in doel. Hierdoor staat LFC nu zes punten achter leider Manchester City.

Thuisploeg Leicester was duidelijk van plan om diep in te zakken en loerde op snelle counters. Liverpool drukte en kreeg kansen. De bal ging zelfs op de stip, maar Kasper Schmeichel redde de strafschop van Mohamed Salah. De rebound werd door de Egyptenaar tegen de dwarsligger gekopt.

Verder in de match was Schmeichel meermaals de dwarsligger. Hij hield een schot van Salah met een ultieme handveeg uit doel. Sadio Mané trapte dan weer over doel of recht op de keeper en ook het vizier van Diogo Jota stond niet scherp. Op het uur brak plots invaller Ademola Lookman door en trapte in de korte hoek binnen. Liverpool leek even aangeslagen, maar in de slotfase was het toch opnieuw pompen of verzuipen voor Leicester. De Reds vonden weinig gaten tussen een bos van benen en lichamen. Er kwamen wel nog kansen, vooral met het hoofd, maar scoren zat er vandaag niet in voor LFC. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas, Fabinho (64′ Milner), Henderson (70′ Firmino), Oxlade-Chamberlain (55′ Keita), Mane, Salah, Jota.