Uitstel Leeds goed en slecht nieuws voor Liverpool

Uitstel Leeds goed en slecht nieuws voor Liverpool

Dat de wedstrijd tussen Liverpool FC en Leeds United op Boxingday uitgesteld werd, is natuurlijk slecht nieuws voor de fans die de traditionele voetbaldag in het water zien vallen. Voor Jurgen Klopp betekent het dat de kerstperiode iets minder druk wordt, maar er is ook slecht nieuws voor de Reds. 

Door dit uitstel, schuift de schorsing van Andrew Robertson op. Hij zal nu de topper tegen Chelsea missen. De Premier League is nog op zoek naar een nieuwe datum. Het is lastig om gaten te vinden in het drukke speelschema. In principe hebben de clubs één weekend geen matchen, het eerste weekend van februari. Op die manier kunnen de spelers even de batterijen opladen na een drukke periode. Dat komt nu in gevaar en dat zou LFC voor serieuze problemen stellen. 

Tijdens dat weekend staan in verschillende continenten wel interlands op het programma. Hierdoor zou Liverpool FC dat weekend zijn Braziliaanse sterkhouders Alisson Becker, Fabinho en Roberto Firmino missen. Ook de African Cup of Nations is dan bezig, waardoor de Reds het moeten stellen zonder Mohamed Salah, Naby Keita en Sadio Mané