Afrika Cup gaat door met Salah, Mané en Keita

Afrika Cup gaat door met Salah, Mané en Keita

De African Cup op Nations gaat door. Even waren er geruchten dat het kampioenschap opnieuw zou worden uitgesteld omwille van de coronapandemie, maar dit is van de baan. Normaal moest het een jaar geleden gespeeld worden. Het evenement vindt plaats in Kameroen, van 9 januari tot 6 februari. 

Er zullen drie Liverpoolspelers deelnemen aan de AFCON. Sadio Mané is de belangrijkste troef van Sénégal, Mohamed Salah de ster van Egypte en Naby Keita een belangrijke pion bij Guinee. Het trio zou nog kunnen deelnemen aan de topper tegen Chelsea op 2 januari, maar moet dan naar Kameroen reizen. Op 3 januari moeten de clubs de spelers vrijgeven.

Tijdens het tornooi speelt Liverpool vijf wedstrijden, twee keer Arsenal in de League Cup, Shrewsbury in de FA Cup en Brentford en Crystal Palace in de Premier League. Afhankelijk van hoe ver Sénégal, Egypte of Guinee doorstoten en de duur van de quarantaine bij terugkeer, missen de Reds hun spelers misschien ook nog tegen Leicester en Burnley. In principe zou iedereen zeker terug inzetbaar moeten zijn voor het duel met Inter in de Champions League.