Dubravka voorkomt afstraffing voor Magpies

Dubravka voorkomt afstraffing voor Magpies

Liverpool FC – Newcastle 3-1

Liverpool FC blijft in het spoor van leider Manchester City na een zege tegen staartploeg Newcastle. Chelsea speelde slechts gelijk tegen Everton en lijkt af te haken in de titelstrijd. 

Liverpool had kansen genoeg om met een monsterscore te winnen, maar Martin Dubravka stond geweldig te keepen. Hierdoor slikten de Magpies slechts drie doelpunten. 

De wedstrijd was uitstekend gestart voor Newcastle met een vroege goal van ex-Red Jonjo Shelvey, maar Liverpool herstelde al snel het evenwicht via Diogo Jota en Mohamed Salah. In de eerste helft kregen beide ploegen een resem kansen, maar beide doelmannen waren in vorm. Alisson bracht een paar keer redding en aan de overkant presteerde Dubravka nog sterker.

Ook na rust moest Dubravka zich nog meermaals onderscheiden. Diogo Jota, Sadio Mané en invaller Roberto Firmino waren meermaals dicht bij een treffer, maar botsten steeds op Dubravka of één van zijn vele verdedigers.  Liverpool kreeg de derde niet op het bord, tot uitblinker Trent Alexander-Arnold in de 87ste minuut de bal onhoudbaar in de winkelhaak knalde. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Konate, Robertson, Oxlade-Chamberlain (74′ Keita), Thiago (90′ Milner), Henderson, Mane, Salah (74′ Firmino), Jota.