Strafschop van Salah zorgt voor zuinige zege tegen Villains

Strafschop van Salah zorgt voor zuinige zege tegen Villains

Liverpool FC – Aston Villa 1-0

Liverpool FC heeft met het kleinste verschil gewonnen van Aston Villa dankzij een strafschop van Mohamed Salah. Bovenin de stand verandert er niets, ook Manchester City en Chelsea wonnen dankzij een penalty. Chelsea deed het zelfs in de 94ste minuut. Zo blijft City één punt voor Liverpool en twee voor Chelsea.

Steven Gerrard keerde voor het eerst als manager terug naar Anfield. De voormalige aanvoerder speelde zeventien jaar bij de eerste ploeg van LFC. In 710 wedstrijden scoorde hij 186 doelpunten. 

Liverpool had het moeilijk om de ploeg van Gerrard te ontwrichten. Emiliano Martinez bracht dan weer redding indien nodig. In de tweede helft brak de wedstrijd dan toch open na een fout van Tyrone Mings op Salah. De topschutter zette de strafschop zelf om. Nadien kregen de Reds nog meerdere kansen om verder uit te lopen, maar scoren lukte niet meer.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Thiago (83′ Milner), Mane (88′ Minamino), Oxlade-Chamberlain (58′ Jota), Salah.