Liverpool wint vlot de Merseyside derby

Liverpool wint vlot de Merseyside derby

Everton – Liverpool FC 1-4

Liverpool FC heeft de maat genomen van Everton. De nieuwe ploeg van Rafael Benitez was een maatje te klein voor de Reds. De bezoekers kwamen op volle toeren uit de kleedkamers en creëerden meteen kansen. Na 20 minuten spelen stond het dan ook al 0-2. Na een teruglegger van Andrew Robertson trapte Jordan Henderson de bal met links in doel. Even later stuurde de kapitein Mohamed Salah diep en die werkte heerlijk af met een draaibal voorbij Jordan Prickford

Vlak voor rust bracht Demaray Gray terug wat hoop voor Everton, maar Liverpool was veel te sterk voor de Blues en klaarde de klus na de koffie. Salah scoorde zijn tweede van de avond en Diogo Jota pegelde de 1-4 tegen de touwen. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (83′ Oxlade-Chamberlain), Thiago (75′ Milner), Mane, Salah, Jota (Minanmino 88′).