Seizoen 2022-2023 wordt onderbroken door WK in Qatar

Seizoen 2022-2023 wordt onderbroken door WK in Qatar

Het schema van de Premier League 2022-2023 is voorgesteld. Het seizoen zal één week vroeger beginnen dan normaal, al op 6 augustus. De laatste ronde staat pas op 28 mei op het programma. Dit komt door het WK in Qatar, dat midden in het seizoen dal doorgaan. 

Het WK 2022 zal doorgaan van 21 november tot 18 december in Qatar. In de zomermaanden zou het namelijk te heet zijn in de regio. Spelers die deelnemen aan het WK moeten op 14 november worden vrijgegeven door hun clubs. Hierdoor krijgt de Premier League een pauze van meer dan zes weken. Op Boxingday, 26 december, zal de Premier League verder gaan. In andere landen is er een langere pauze, zo zal men in Duitsland pas op 19 januari opnieuw in gang schieten.

De finales van de Champions League en de FA Cup zullen in 2023 pas in juni gespeeld worden. DE UEFA is van plan om de groepsfase van de Europese bekers af te werken voor de start van het WK. Hiervoor moeten nog twee speelrondes ingepast worden in het overvolle speelschema.