Hammers dienen Liverpool eerste nederlaag toe

Hammers dienen Liverpool eerste nederlaag toe

West Ham – Liverpool FC 3-2

Liverpool FC heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden, op het veld van West Ham gingen de Reds nipt onderuit. Hierdoor klimmen de Hammers over LFC naar de derde plaats in de Premier League. Liverpool staat nu vierde, op vier punten van leider Chelsea. 

De wedstrijd begon slecht voor Liverpool, na een hoekschop duwde Alisson Becker de bal in het eigen doel. Liverpool zocht naar de gelijkmaker en kreeg vier minuten voor rust loon naar werken. Trent Alexander-Arnold draaide een vrije trap heerlijk in de kruising. 

Na de pauze kregen beide ploegen kansen. Voor Liverpool mikte Sadio Mané van dichtbij recht op doelman Lukasz Fabianski. Uiteindelijk trok West Ham het laken opnieuw naar zich toe met twee treffers. Eerst scoorde Pablo Fornals na een snelle tegenaanval, daarna kopte Kurt Zouma de 3-1 binnen. Invaller Divock Origi bracht de Reds terug in de wedstrijd en dan was het zoeken naar een opening. Mané kreeg nog een enorme kans, maar kopte voorlangs. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho (80′ Minamino), Henderson, Oxlade-Chamberlain (69′ Thiago), Mane, Salah, Jota (76′ Origi).