Liverpool pakt 12/12 na nieuwe zege tegen Atlético

Liverpool pakt 12/12 na nieuwe zege tegen Atlético

Liverpool FC – Atlético Madrid 2-0

Liverpool FC heeft zich verzekerd van de volgende ronde van de Champions League. Na een 12/12 hebben de Reds nog twee matchen om voor de eer te spelen.

Bij de rust stonden de Reds al 2-0 voor. In de dertiende minuut kopte Diogo Jota een voorzet van Trent Alexander-Arnold in doel. Acht minuten later werkte Sadio Mané een lag voorzet van de rechtsback van LFC tegen de netten. Mané had al vroeg in de match onterecht geel gekregen voor vermeend duiken. Hierna werd hij gezocht door de agressieve spelers van Atlético. De ref keek meermaals de andere kant op, tot hij tien minuten voor rust rood trok voor natrappen van Felipe Augusto. Liverpool kreeg verschillende kansen om verder uit te lopen, maar Jan Oblak bracht meermaals redding. 

Na de pauze viel het tempo wat uit de partij. Met een mannetje minder zakte Atlético dieper terug. Liverpool creëerde nog wel kansen, maar verzuimde de score verder uit te diepen. In de slotfase verhoogden de Reds de druk, maar scoren lukte niet meer.

later meer

 • 1Alisson
 • 66Alexander-Arnold
 • 32Matip
 • 4van Dijk
 • 21Tsimikas
 • 14Henderson
 • 3Fabinho
 • 15Oxlade-Chamberlain
 • 11Salah
 • 20Jota
 • 10Mané