Liverpool morst met de punten tegen Brighton

Liverpool morst met de punten tegen Brighton

Liverpool FC – Brighton 2-2

Liverpool FC heeft puntenverlies geleden op Anfield. Ondanks een uitstekende start en een 2-0 voorsprong, konden de Reds de drie punten niet thuis houden tegen Brighton. Liverpool blijft wel tweede in de stand doordat concurrent Manchester City op eigen veld verloor van Crystal Palace, maar ziet leider Chelsea uitlopen.

Al in de vierde minuut bracht Jordan Henderson Liverpool op aangeven van Mohamed Salah op voorsprong. Sadio Mané kopte de 2-0 binnen na een voorzet van Alex Oxlade-Chamberlain. Liverpool leek op weg naar een ruime zege, maar plots kwam Brighton terug in d partij. Enock Mwepu scoorde de aansluitingstreffer met een opmerkelijke draaibal en Leandro Trossard bracht de Seugulls terug op gelijke hoogte. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson, Henderson, Jones (87′ Minamino), Keita (20′ Oxlade-Chamberlain), Mane, Salah, Firmino (78′ Jota).