Liverpool knokt zich naar de punten in Madrid

Liverpool knokt zich naar de punten in Madrid

Atlético Madrid – Liverpool FC 2-3

Liverpool blijft een perfect parcours rijden in de Champions League. Tegen Atlético gaven de Reds een voorsprong van twee doelpunten weg, maar trokken uiteindelijk toch nog het laken naar zich toe. In de andere groepswedstrijd haalde Porto het met 1-0 van Milan. Hierdoor staat LFC eerste met negen op negen, Atlético en Porto volgen met vier punten en Milan blijft op nul steken. 

Liverpool FC begon sterk aan de partij en kwam al snel verdiend 2-0 voor. Na een knappe solo van Mohamed Salah devieerde James Milner de bal in doel. Naby Keita verdubbelde de voorsprong met een heerlijke trap buitenkant voet. De Reds leken alles onder controle te hebben, maar plots liep het fout. Liverpool verdedigde zwak na een hoekschop en Antoine Griezman kon de bal tegen de netten duwen. Even later trof Griezmann opnieuw raak na een knappe actie van Joao Felix

Na rust eiste Griezmann opnieuw een hoofdrol op, dit keer door rood te nemen met een gevaarlijke trap in het gezicht van Roberto Firmino. Een kwartier voor tijd besliste Salah dan de partij vanaf de stip na een duidelijke duwfout op Diogo Jota

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (84′ Gomez), Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson, Milner (62′ Oxlade-Chamberlain), Keita (45′ Fabinho), Mane (62′ Jota), Salah (92′ Williams), Firmino.