Liverpool op twee na 2-2 in topper tegen City

Liverpool op twee na 2-2 in topper tegen City

Liverpool FC – Manchester City 2-2

Liverpool FC en Manchester City hebben de punten gedeeld in een spannende topper. De Reds kwamen twee keer voor, maar konden telkens niet lang genieten van de voorsprong. Door het gelijkspel ziet LFC Chelsea, met één punt voorsprong, naar de leiding van de Premier League klimmen. 

Voor rust viel er weinig te beleven op Anfield. Beide ploegen zochten naar openingen, maar wilden vooral geen ruimte weggeven. Toch kwam City er een paar keer door over links. Alisson Becker moest redding brengen toen Bernardo Silva op wandel ging en bij een poging van Phil Foden. Kevin De Bruyne kopte dan weer over. 

Na de koffie zat er meer vaart in de partij. Na een knappe solo van Mohamed Salah, stuurde hij Sadio Mané diep. Die schoof de bal onder Ederson Moraes in doel. Tien minuten later stond het 1-1 via Foden. Een kwartier voor tijd ging Salah opnieuw op wandel, dit keer knalde hij zelf binnen na een paar heerlijke dribbels. Maar De Bruyne had het laatste woord en knalde nog de 2-2 tegen de netten.

Liverpool: Alisson, Milner (78′ Gomez), Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Jones, Mane, Salah, Jota (68′ Firmino).