Liverpool start met moeizame zege tegen Milan

Liverpool start met moeizame zege tegen Milan

Liverpool – Milan 3-2

Liverpool FC heeft meteen de leiding gegrepen in groep B van de Champions League na een felbevochten zege tegen AC Milan. In de andere partij, tussen Atlético Madrid en Porto bleef het 0-0.

De Reds begonnen heel sterk aan de partij en Trent Alexander-Arnold forceerde een vroege voorsprong, het doelpunt werd geteld als een onwgoal van Fikayo Tomori. Liverpool leek op weg naar een ruime zege, maar verzuimde de kansen af te maken. Mohamed Salah zag zelfs een strafschop gestopt worden. 

Vlak voor rust liep het plots helemaal fout voor LFC. Op twee minuten tijd sneed Milan twee keer als door boter door de defensie van de thuisploeg. Eerst scoorde Ante Rebic de gelijkmaker, daarna bracht Brahim Diaz de bezoekers op voorsprong. 

Vier minuten na de koffie stonden de Reds al terug op gelijke hoogte. Salah scoorde na knap samenspel met Divock Origi. Twintig minuten voor tijd was Jordan Henderson aan het feest. Na een hoekschop viel de val voor zijn voeten en de aanvoerder trapte heerlijk in doel. In de slotfase kregen de Reds nog kansen om te counteren, maar ze speelden het niet goed uit. Zo bleef het bij een felbevochten 3-2.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Robertson, Fabinho, Henderson (84′ Milner), Keita (70′ Thiago), Jota (70′ Jones), Salah (84′ Oxlade-Chamberlain), Origi (63′ Mané).