Liverpool kan niet winnen van tienkoppige muur Chelsea

Liverpool kan niet winnen van tienkoppige muur Chelsea

Liverpool FC – Chelsea 1-1

Na een fel duel hebben Liverpool FC en Chelsea de punten gedeeld. De Reds begonnen enthousiast aan de partij en stormden naar voor. Dat leverde amper doelrijpe kansen op. De beste kans was een voorzet die de vrije Jordan Henderson verkeerd raakte.

Tegen de gang van het spel kwam Chelsea op voorsprong na een ingestudeerd nummertje. Kai Havertz mocht aan de eerste paal vrij inkoppen en de bal ging met een boog over Alisson Becker in doel. Tot overmaat van ramp verloor LFC Roberto Firmino met een hamstringblessure.

Vlak voor rust kwam Liverpool op gelijke hoogte. Joel Matip kopte nog op de deklat, maar in de herneming hield Reece James de bal met zijn arm uit doel. De VAR greep in, James kreeg rood en de bal ging op de stip. Mohamed Salah stuurde doelman Edouard Mendy naar de verkeerde kant.

Met een mannetje minder kroop Chelsea helemaal terug in zijn schulp. Liverpool vond slechts moeizaam gaten in de stevige muur. Mendy moest redding brengen bij doelpogingen van Fabinho en Andrew Robertson en Henderson krulde de bal net naast de kruising. Aan de overkant werd Romelu Lukaku een paar keer vakkundig afgeblokt. Chelsea hield zo relatief vlot stand en vierde het punt alsof het net de Champions League had gewonnen.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Elliott, Mane, Salah, Firmino.