Liverpool moet naar Italië, Portugal en Spanje op weg naar Rusland

Liverpool moet naar Italië, Portugal en Spanje op weg naar Rusland

Liverpool FC kent zijn tegenstanders in de poulefase van de Champions League. De Reds zullen het in groep B opnemen tegen AC Milan, Atlético Madrid en FC Porto. Allemaal ronkende namen met en rijke geschiedenis samen in één groep. 

Op 14/15 september zullen de eerste wedstrijden gespeeld worden. De laatste wedstrijden van de groepsfase staan op 7/8 december op het programma. De finale wordt op 28 mei 2022 afgewerkt in Sint Petersburg in het Krestovsky Stadium. 

AC Milan is een club met een grote erelijst, zo wonnen de Rossoneri 18 keer de Italiaanse titel en zeven keer de Champions League, de laatste dateert wel van 2006-2007 toen Liverpool werd verslagen in de finale. Twee jaar eerder hadden de Reds in de finale in Istanbul geschiedenis geschreven door tegen Milan een 0-3 achterstand op te halen. De laatste jaren draait het iets minder bij Milan. De bekendste speler is de 39-jarige Zlatan Ibrahimovic. Bij Milan speelt ook één Belg: Alexis Saelemaekers

Atlético Madrid won de Champions League al drie keer, de laatste was in 2016. De Spaanse titel werd al elf keer gewonnen. Diego Simeone is al tien jaar de manager van de club. Hij staat bekend als erg defensief ingesteld. Yannick Carrasco is de Belg bij Atlético. In 2020 versloeg Atlético Liverpool in de achtste finales van de Champions League. Het wordt ook een nieuw weerzien met Luis Suarez. In 2019 gaf hij met Barcelona in de halve finale van de Champions League een 3-0 uit de heenmatch uit handen op Anfield. Het werd toen 4-0 voor LFC na een memorabele avond. 

FC Porto won twee keer de Champions League, de laatste dateert van 2004. Europees liep het de laatste jaren wat minder voor de Draken, maar Porto blijft dé Europese topclub met 29 titels. Bij Porto vinden we Marko Grujic terug, ex-speler van LFC.