Salah op dreef in Norwich

Salah op dreef in Norwich

Norwich – Liverpool 0-3

Het seizoen is goed gestart voor Liverpool FC met een ruime zege bij promovendus Norwich. De thuisploeg begon met goede moed aan de partij en Teemu Pukki kreeg een paar kansen, maar met de steun van de enthousiaste uitfans namen de Reds al snel het commando over. 

Na enkele doelpogingen was in de 26ste minuut raak. Trent Alexander-Arnold vond Mohamed Salah. De Egyptenaar miste zijn controle, maar de bal viel goed voor Diogo Jota en die liet de kans niet liggen. Liverpool begon Norwich steeds meer weg te drukken en creëerde kansen, Joel Matip zag zijn poging van de lijn gekeerd door een verdediger. 

Na rust namen de Reds de match helemaal in handen en invaller Roberto Firmino maakte er op aangeven van Salah 0-2 van, dit keer een bewuste assist. Een kwartier voor tijd zette uitblinker Salah zijn naam ook op het scorebord met een knappe plaatsbal. Vlak voor tijd mocht ook Alisson Becker zich nog onderscheiden. Hij hield zijn netten proper met een drievoudige miraculeuze redding. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas, Milner, Keita (82′ Elliott), Oxlade-Chamberlain (60′ Fabinho), Mane, Salah, Jota (60′ Firmino).