POLL deel 2: Karius en Origi moeten weg

POLL deel 2: Karius en Origi moeten weg

Enkele weken geleden openden we een poll waarin de Flemish Reds hun visie konden geven over het afgelopen seizoen en over de toekomst van Liverpool FC. We vroegen onder meer welke spelers LFC moet van de hand doen. 

Het goede nieuws is dat veel spelers geen enkele stem achter hun naam kregen. Veertien spelers uit de A-kern wil niemand verkopen. Enkele anderen kregen één of enkele stemmen achter hun naam. Zo is er één Red die Fabinho wil verkopen. Sadio Mané, James Milner, Joe Gomez en Nathaniel Phillips kwamen bij een paar stemmers voor. Misschien vinden sommigen het wel tijd om bepaalde spelers ten gelde te maken en zo budget te genereren voor aanwinsten? 

Waar we het bijna allemaal over eens zijn is dat Loris Karius geen kans meer verdiend bij Liverpool FC. Maar liefst 87 procent van de Reds wil hem weg. Heeft een kleine minderheid wel nog vertrouwen in de Duitse doelman? Of zijn ze gewoon vergeten dat hij officieel nog op de loonlijst prijkt bij LFC? 

Met 80 procent scoort Divock Origi ook erg slecht. De talentvolle Belg is dit seizoen helemaal weggedeemsterd. Op zijn 26ste lijkt de tijd rijp om elders meer speelkansen te zoeken. Op drie vinden we Takumi Minamino, die (voorlopig) ook niet echt kon doorbreken bij de Reds. 

Achter dit trio scoren ook Marco Grujic, Adrian, Naby Keita en Xherdan Shaqiri hoog, vier spelers de het niet verder wisten te schoppen dan invaller bij LFC. We willen duidelijk de kern opkuisen. 

Opmerkelijk is de verdeeldheid over de verdedigers. Virgil van Dijk, Andrew Robertson en Trent Alexander-Arnold staan niet ter discussie, maar wie wordt onze vierde verdediger? Voor 47 procent wordt dat niet Joel Matip. Even veel fans vinden dat we Ozan Kabak mogen laten gaan, wat hoogst waarschijnlijk ook zal gebeuren. Dan wekken Gomez en Phillips meer vertrouwen op, maar ook daar is niet iedereen het over eens. 

 

Karius 87
Origi 80
Minamino 70
Grujic 67
Adrian 60
Keita 60
Shaqiri 60
Kabak 47
Matip 47
Awoniyi 40
Ojo 40
Wilson 33
Tsimikas 27
Van den Berg 27
Oxlade-Chamberlain 23
Wijnaldum 20
Grabara 17
Davies 13
Milner 10
Phillips 10
Williams N. 10
Mané 7
Gomez 7
Williams R. 3
Fabinho 3