Jota scoort winnende treffer tegen ex-club

Jota scoort winnende treffer tegen ex-club

Wolves – Liverpool FC 0-1

Liverpool FC doet terug mee in de strijd voor Europees voetbal en zelfs de vierde plaats. Nadat de concurrenten dit weekend bijna allemaal punten lieten liggen, pakte LFC de drie punten bij Wolves. Liverpool volgt nu op vijf punten van nummer vier Chelsea. 

Diogo Jota scoorde de enige goal in de match tegen zijn ex-club. Vlak voor rust trapte hij in de korte hoek binnen na een knappe aanval over Mohamed Salah en Sadio Mané. Voordien had Mané een paar kansen de nek omgewrongen en ook aan de overkant liet de afwerking te wensen over. Alisson Becker kreeg enkele zwakke doelpogingen te verwerken. 

Na rust hetzelfde spelbeeld, met twee ploegen die wel zochten naar openingen maar het liep telkens fout in de zone van de waarheid. Zio kopte Conor Coady hard over terwijl invaller Fabio Silva telkens recht op Alisson kopte. Aan de overkant kon Salah een paar keer uithalen, maar niet scherp genoeg. 

Vlak voor tijd was er nog even opschudding toen doelman Rui Patricio plots ging liggen. Na tien minuten verliet hij op een draagberrie het veld. Hij zou wel in orde zijn. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson, Fabinho, Wijnaldum (67′ Keita), Thiago (67′ Milner), Mane, Salah, Jota (81′ Oxlade-Chamberlain).