Klopp heeft vertrouwen in Kabak en Phillips

Klopp heeft vertrouwen in Kabak en Phillips

Dit seizoen heeft Liverpool FC al vaak met verschillende centrale verdedigers moeten aantreden omwille van de blessurelast. Joel Matip, Virgil van Dijk en Joe Gomez komen dit seizoen niet meer in actie. Jordan Henderson ligt ook in de lappenmand en Jurgen Klopp wil Fabinho terug als middenvelder gebruiken. In het begin van het seizoen kreeg de jonge Rhys Williams de voorkeur, maar nu lijkt Nathaniel Phillips zijn plaats in de ploeg te hebben veroverd. Samen met nieuwkomer Ozan Kabak doet hij het uitstekend. Voor Ben Davies is het nog wachten op zijn debuut. 

Klopp: “Ik hoop dat Phillips en Kabak nu een tijdje samen kunnen spelen en automatismen kunnen kweken. Het gaat niet om dingen uittesten. Het loopt goed. Zolang het goed loopt en ze fit blijven, zie ik geen reden om veranderingen door te voeren. Moest er toch iets gebeuren, dan hebben we Williams nog. Davies heeft nog wat tijd nodig om zich aan te passen. De meeste spelers hebben tijd nodig om het niveau en de speelwijze gewoon te worden. We plakken daar geen tijdschema op, we zien wel. We wilden in ieder geval geen twee nieuwkomers tegelijk in de defensie plaatsen.”

Hierdoor kan Fabinho ook terug op het middenveld spelen en schuiven Georgionio Wijnaldum en Thiago Alcantara iets naar voor. Tegen Leipzig liep dat uitstekend. Klopp: “Fabinho helpt de ploeg geweldig als zes, zowel verdedigend als opbouwend. Wijnaldum deed het super als zes, maar kan zich nu meer uitleven als acht.” Ook Thiago mag nu hoger op het veld opereren. De Spanjaard gaf al aan dat hij er van geniet.