Klopp roteert, maar Liverpool verliest ook van Fulham

Klopp roteert, maar Liverpool verliest ook van Fulham

Liverpool FC – Fulham 0-1

Jurgen Klopp zorgde tegen Fulham voor een verrassing door een resem basisspelers op de bank te plaatsen. Voor rust leverde het een evenwichtige partij op, waarbij beide ploegen enkele keren dreigend voor de dag kwamen. Vlak voor rust bezorgde Mario Lemina de bezoekers de voorsprong nadat hij de bal afsnoepte van Mohamed Salah. Die was eerder al dicht bij de openingstreffer geweest voor Liverpool, maar kreeg de bal niet voorbij doelman Alphonse Aréola

Klopp moet een donderspeech hebben gegeven tijdens de koffiepauze, de Reds verschenen vol overgave terug op het veld. De druk was constant hoog na rust, maar dat leverde geen doelrijpe kansen op. Sadio Mané mocht op het uur invallen en kreeg een paar kopkansen. Xherdan Shaqiri trapte net naast de kruising, terwijl de voorzetten allemaal weggewerkt werden door Aréola of één van zijn vele verdedigers. 

Fulham hield zo stand en diende Liverpool zijn zesde thuisnederlaag op rij toe, een nieuw record. LFC blijft zevende in de stand, maar Tottenham en Aston Villa hebben nog twee matchen te goed en kunnen over de Reds wippen. 

Liverpool: Alisson, N. Williams (75′ Alexander-Arnold), Phillips, R. Williams, Robertson, Wijnaldum (61′ Mané), Milner (75′ Fabinho), Keita, Shaqiri, Salah, Jota.