Liverpool pakt drie punten in Londen

Liverpool pakt drie punten in Londen

Tottenham – Liverpool 1-3

Liverpool FC nestelt zich opnieuw in de top vier van de Premier League na een felbevochten zege tegen Tottenham. De ploeg van Jose Mourinho liet naar goed gewoonte het balbezit aan Liverpool en loerde op de counter, maar moest toch drie doelpunten slikken. 

Al na twee minuten spelen kreeg Sadio Mané een gouden kans, maar hij knalde naast. Aan de overkant scoorde Son Heung-Min wel, maar de VAR zag na het trekken van enkele lijntjes dat hij buitenspel had gelopen tijdens de opbouw. Liverpool was duidelijk de betere ploeg en creëerde ook kansen. Het vizier van Mané stond in de eerste helft niet scherp. Vlak voor rust viel dan toch de verdiende 0-1. Roberto Firmino tikte de hobbelende voorzet van Mané in doel. 

Na rust liep Liverpool al snel verder uit. Hugo Lloris duwde de plaatsbal van Mané in de voeten van Trent Alexander-Arnold en die haalde hard uit. Twee minuten later bracht Pierre Hojbjerg de spanning terug in de partij met een afstandsschot. 

De Reds waren niet aangeslagen en gingen op hun elan verder. Mohamed Salah scoorde een absolute beauty, maar de VAR greep opnieuw in. Scheidsrechter Martin Atkinson besloot uiteindelijk de goal af te keuren omdat de bal de arm van Firmino had geraakt. Maar het was slechts uitstel van executie. Mané maakte er enkele minuten later alsnog 1-3 van. Het laatste half uur speelde Liverpool de match rustig uit. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip (45′ Phillips), Henderson, Robertson, Wijnaldum, Milner, Thiago (78′ Jones), Mane, Salah, Firmino (87′ Origi).