Reds klaren de klus tegen jong Aston Villa

Reds klaren de klus tegen jong Aston Villa

Aston Villa – Liverpool FC 1-4

Liiverpool FC gaat door naar de vierde ronde van de FA Cup. Omwille van een uitbraak van covid-19 speelde Aston Villa zonder spelers uit de A-kern. Toch hielden de jonge Villains lang stand. Bij de rust stond het zelfs 1-1. Na de koffie maakten de Reds dan toch nog het verschil.

Liverpool begon sterk aan de partij en Sadio Mané kopte in de vierde minuut al een voorzet van Curtis Jones binnen. De Reds hadden veel balbezit en zochten rustig naar openingen. Doelman Akos Onodi hield zijn netten echter gemakkelijk proper, al had hij bij de poging van Mané wel de hulp van het doelkader nodig.  Aan de overkant brak Louie Barry een paar keer gevaarlijk uit en vijf minuten voor rust prikte hij ook de gelijkmaker tegen de netten. Barry was sneller dan Rhys Williams en werkte koelbloedig af. 

Tijdens de koffie bracht Jurgen Klopp met Thiago Alcantara meer vuur in de ploeg. Mohamed Salah leek de Reds opnieuw op voorsprong te brengen, maar de VAR floot hem terug wegens buitenspel. Op het uur maakte Liverpool dan toch het verschil met drie doelpunten op vijf minuten. Georginio Wijnaldum maakte er 1-2 van met een plaatsbal. Drie minuten later maakte Mané zijn tweede kopbalgoal van de avond en Salah volgde met een laag schot met de 1-4. Liverpool kon de match nu rustig controleren. Thiago zag zijn krul nog op de dwarsligger landen. 

Liverpool: Kelleher, N. Williams, R. Williams, Fabinho, Milner, Henderson (45′ Thiago), Wijnaldum, Jones (61′ Shaqiri), Mane (74′ Oxalde-Chamberlain), Minamino (61′ Firmino), Salah (74′ Origi).