Firmino kopt Liverpool naar de top

Firmino kopt Liverpool naar de top

Liverpool FC – Tottenham 2-1

Liverpool FC heeft verdiend gewonnen van Tottenham. De Reds hadden bijna 80 procent balbezit en meerdere doelpogingen, maar ook de Spurs waren een paar keer gevaarlijk. Uiteindelijk viel de winnende treffer in de 90ste minuut. Liverpool is nu alleen leider in de Premier League, met drie punten voorsprong op Tottenham.

Liverpool domineerde de eerste helft helemaal. Pogingen van Mohamed Salah en Roberto Firmino werden gemakkelijk gestopt door Hugo Lloris, maar in de 26ste minuut moest hij zich wel gewonnen geven. Het schot van Salah week af op Toby Alderweireld en krulde in doel. 

De Reds gingen op zoek naar meer doelpunten en Curtis Jones zette Lloris al snel weer aan het werk. Plots stond het echter 1-1 na een snelle counter. Son Heung-Min glipte door de buitenspelval en werkte koelbloedig af. Het leek buitenspel, maar de VAR besliste dit keer heel snel dat het doelpunt geldig was. LFC bleef de betere ploeg en Lloris moest opnieuw paraat staan, dit keer bij een schot van Sadio Mané

Na de thee kwamen de Spurs plots aanvallend voor de dag. Steven Bergwijn trapte naast en Alisson Becker kon de plaatsbal van Harry Kane uit zijn doel vegen. De storm ging snel terug liggen en Liverpool nam het commando terug over. Op het uur was het toch twee keer verschieten voor de Reds. Bergwijn brak opnieuw door en trapte tegen de paal. Op de daaropvolgende hoekschop miste Kane een uitgelezen kopkans. 

Nadien was het opnieuw Liverpool dat de Spurs terugdrukte. Mané kwam het dichtst bij de de 2-1, maar zag zijn knal de dwarsligger scheren. Vlak voor tijd viel dan toch de verlossende treffer. Firmino kopte de hoekschop van Andrew Robertson zuiver in de winkelhaak.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, R. Williams, Fabinho, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Jones, Mane, Salah, Firmino.