Liverpool moet naar Duitsland in Champions League

Liverpool moet naar Duitsland in Champions League

Liverpool FC moet het in de 16de finales van de Champions League opnemen tegen RB Leipzig. Als reekswinnaar spelen de Reds eerst op verplaatsing. 

Leipzig kegelde Man Utd uit de Champions League en eindigde in groep H op gelijke hoogte met PSG. In de Bundesliga doet de club vooraan mee, Leipzig staat momenteel één punt achter leider Leverkusen. De club werd pas elf jaar geleden opgericht door sponsor Red bull GmbH. Sindsdien klom de club snel naar de Bundesliga en in het seizoen 2015-2016 werden ze meteen tweede bij hun eerste seizoen op het hoogste niveau. Sindsdien eindigde RB steevast in de top zes, maar de titel winnen lukte nog niet.  Vorig seizoen haalde Leipzig de halve finale van de Champions League.

Voor twee spelers wordt het een bijzonder duel. Bij Leipzig staat Peter Gulacsi in doel. De 30-jarige Hongaar bracht zes seizoenen door bij Liverpool FC, maar kon nooit doorbreken in de eerste ploeg. Hij zat 51 keer op de bank, zonder één minuut te mogen spelen. Naby Keita maakte in juli 2018 de overstap van Leipzig naar Liverpool. Keita scoorde 17 doelpunten in 71 wedstrijden voor Leipzig. 

Volledige loting:

Borussia Monchengladbach v MAN CITY

Lazio v Bayern Munich

Atletico Madrid v CHELSEA

RB Leipzig v LIVERPOOL

Porto v Juventus

Sevilla v Borussia Dortmund

Barcelona v PSG

Atalanta v Real Madrid