Liverpool loopt niet warm in Midtjylland

Liverpool loopt niet warm in Midtjylland

Midtjylland – Liverpool FC 1-1

Liverpool FC heeft een punt gepakt in Midtjylland. De Reds waren al zeker van de eerste plaats. Er stond geen druk op de ketel en dat viel ook te merken op het veld. Vooral na rust leken ze er geen zin meer in te hebben. 

De wedstrijd begon uitstekend voor Liverpool, na 55 seconden bracht Mohamed Salah de bezoekers al op voorsprong. LFC was voor rust de betere ploeg en creëerde ook kansen. Doelman Jesper Hansen moest meermaals redding brengen. 

Na rust een heel ander spelbeeld. Bij Liverpool lukte niets meer en Midtjylland kwam regelmatig gevaarlijk opzetten. Evander knalde al snel tegen de dwarsligger. In de 62ste minuut klom de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte. Na een ingreep van de VAR ging de bal op de stip na een botsing tussen Caoimhin Kelleher en Anders Dreyer. Alexander Scholz knalde de strafschop hard in de hoek. 

Midtjylland bleef de betere ploeg en leek ook op weg naar de zege. De VAR floot de vierende Denen echter terug omwille van een teen buitenspel. De thuisploeg voetbalde nog wat kansen bijeen, maar in de slotfase moest de VAR toch redding brengen. Takumi Minamino trapte de bal in doel, maar Sadio Mané had bij de assist tegen zijn eigen arm gekopt. Zo bleef het bij een billijke puntendeling na een overbodige partij. 

Liverpool: Kelleher, Alexander-Arnold, R. Williams, Fabinho (46′ Koumetio), Tsimikas (63′ Robertson), Clarkson, Keita (63′ Henderson), Minamino, Jota (87′ Mané), Origi (71′ Firmino), Salah.