Jones verlost Liverpool tegen Ajax

Jones verlost Liverpool tegen Ajax

Liverpool FC – Ajax 1-0

Liverpool FC heeft tegen Ajax de kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League veilig gesteld. Na een mindere eerste en een sterke tweede helft, volstond één goal van Curtis Jones om de drie punten binnen te halen. Met twaalf op vijftien is LFC zeker van de eerste plaats in groep D.

Caoimhin Kelleher mocht debuteren in de Champions League omdat Alisson Becker last heeft van een lichte spierblessure. Ook Jordan Henderson verscheen aan de aftrap. 

Liverpool kwam stevig uit de startblokken en Jones haalde twee keer uit. Zijn tweede poging strandde op de winkelhaak. Daarna zakten de Reds wat weg en Ajax had het balbezit. Dat leverde ook enkele kansen op, maar Kelleher stond pal. 

Na de pauze speelden de Reds een stuk scherper. De druk leverde op het uur ook een doelpunt op. Doelman André Onana ging onder de voorzet van Neco Williams door en Jones werkte de bal uit een scherpe hoek tussen de palen. Liverpool bleef de betere ploeg en een tweede treffer hing in de lucht, maar het liep telkens net fout. Toen de afwerking toch goed was, hield Onana invaller Roberto Firmino met een schitterende reflex van de 2-0.

Aan de overkant probeerde een andere invaller het met het hoofd. Klaas-Jan Huntelaar mocht van dichtbij koppen, maar ook Kelleher had een snelle reactie in huis. 

Liverpool: Kelleher, N. Williams, Matip, Fabinho, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Jones, Mane, Salah (90′ R. Williams), Jota (68′ Firmino).