Sterk Liverpool voorbij Leicester naar top Premier League

Sterk Liverpool voorbij Leicester naar top Premier League

Liverpool FC – Leicester City 3-0

Voor de aftrap was de grote vraag hoe Liverpool het zou doen zonder alle geblesseerde spelers, maar de Reds deden het vanaf de eerste baltoets uitstekend. Ze grepen Leicester meteen bij de keel, speelden dominant en wonnen verdiend met 3-0. Door deze zege staat LFC eerste in de Premier League, gelijk met Tottenham. 

Liverpool zette meteen hoog druk en creëerde kansen. Sadio Mané kopte net naast, Curtis Jones knalde tegen het been van Kasper Schmeichel en de doelman van Leicester keerde ook de poging van Diogo Jota. In de 21ste minuut was Schmeichel kansloos, Johnny Evans kopte de hoekschop in eigen doel. 

Leicester loerde op de counter en Ashley Barnes trapte een uitgelezen kans naast doel. Liverpool bleef domineren en er waren kansjes voor Joel Matip, Roberto Firmino en Mané. Vlak voor rust viel de verdiende 2-0, Jota kopte een voorzet van de uitstekende Andrew Robertson keihard binnen. 

Ook na de koffie drukte Liverpool door. Aan de overkant moest Alisson Becker wel een paar keer zijn klasse tonen, maar Schmeichel had veruit het meeste werk op te knappen. Bij een trap van Mané had hij zelfs assistentie van Christian Fuchs nodig om de bal van de lijn te koppen. Firmino kwam heel dicht bij de 3-0, maar kreeg de bal niet voorbij Schmeichel waarna Evans tegen het eigen doelkader kopte. 

Een kwartier voor tijd knalde Firmino tegen de paal en zag zijn rebound op de lijn gekeerd. Schmeichel kon de daaropvolgende poging van Mané met behulp van de andere paal uit zijn doel houden. Vijf minuten voor tijd viel dan toch de oververdiende 3-0. Firmino kopte de hoekschop van James Milner knap binnen. 

Liverpool FC is 64 wedstrijden op rij ongeslagen op Anfield, een nieuw clubrecord. 

Liverpool: Alisson, Milner, Fabinho, Matip, Robertson, Wijnaldum, Keita (89′ Williams), Jones, Jota (89′ Minamino), Mane (89′ Origi), Firmino.