Billijke puntendeling in Manchester

Man City – Liverpool FC 1-1

Liverpool FC en Manchester City hebben de punten gedeeld na en entertainende eerste en een zwakke tweede helft. De Reds kwamen verdiend op voorsprong, maar de Citizens sloegen terug.

Liverpool kwam sterk uit de startblokken en Roberto Firmino dook al snel alleen voor Ederson op, maar verslikte zich in de keeper. De Reds bleven drukken en werden in de dertiende minuut beloond na een fout op Sadio Mané. Mohamed Salah trapte de strafschop hard in de hoek.

Na een half uur spelen stond het plots 1-1 na heel zwak verdedigen van Liverpool. Kevin De Bruyne kreeg te veel ruimte om de bal in te spelen, Gabriel Jesus kapte zich mooi vrij en werkte koel af. Vlak voor rust mocht ook De Bruyne een strafschop nemen na hands van Joe Gomez. De Bruyne trapte nipt naast.

Na de pauze lag het tempo een stuk lager. Liverpool liet het balbezit steeds meer aan City. Jesus kreeg nog een grote kans, maar kopte naast.

Liverpool zakt door het gelijkspel naar de derde plaats in de stand, op één punt van leider Leicester. De volgende wedstrijd, tegen de Foxes, wordt dus een echt topper.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (63′ Milner), Matip, Gomez, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Jota, Mane, Salah, Firmino (58′ Shaqiri).