Liverpool start Champions League met zes op zes

Liverpool start Champions League met zes op zes

Liverpool FC – FC Midtjylland 2-0

Liverpool FC is de Champions League goed gestart met twee nipte zeges. Na de 0-1 op Ajax, werd het nu 2-0 tegen Midtjylland. Diogo Jota kreeg de eer om de 10.000ste officiële goal voor LFC te scoren. 

Na een flauwe eerste helft stond het nog 0-0. Liverpool had zelfs geen enkel schot tussen de palen voor rust. Belangrijkste wapenfeit was de blessure voor Fabinho, die al snel naar de kant moest. 

Na de pauze liep het niet meteen beter, maar plots leverde een briljante aanval via Trent Alexander-Arnold en Xherdan Shaqiri dan toch een goal op, Jota mocht de bal op aangeven van Alexander-Arnold in een leeg doel tikken. In de slotfase kwam er eindelijk meer ruimte. Dat leverde kansen aan beide kanten op. In blessuretijd knalde invaller Mohamed Salah vanaf de stip de 2-0 op het bord. 

In de andere wedstrijd in groep D speelden Ajax en Atalanta 2-2 gelijk. De Amsterdammers gaven een 0-2 voorsprong uit handen. Hierdoor prijkt Liverpool alleen op kop met twee punten meer dan Atalanta, de volgende tegenstander. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Fabinho (29′ Williams), Robertson, Henderson (45′ Wijnaldum), Milner, Shaqiri, Jota (80′ Firmino), Minamino (60′ Mané), Origi (60′ Salah).