VAR voorkomt zege van Liverpool dit keer niet

VAR voorkomt zege van Liverpool dit keer niet

Liverpool FC – Sheffield Utd 2-1

Liverpool FC heeft een felbevochten zege behaald tegen Sheffield United. De Blades kwamen na een dubieuze strafschop op voorsprong, maar de Reds knokten zich naar de drie punten. 

Sadio Mané kreeg al snel een kans en Trent Alexander-Arnold scoorde ei zo na met een vrije trap vanaf de eigen speelhelft, maar in de dertiende minuut greep de VAR in. De ref floot voor een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Iedereen dacht dat de VAR zou controleren of het een fout was of niet, maar die keek of de voet van Oliver McBurnie de lijn niet raakte toen Fabinho hem raakte nadat hij de bal wegschoof. Dat zou het geval geweest zijn en de bal ging op de stip. Sander Berge stuurde Alisson naar de verkeerde kant. 

De Reds leken aangeslagen en Sheffield kwam er regelmatig gevaarlijk uit. Liverpool kreeg geen schot meer tussen de palen, tot vlak voor rust. Aaron Ramsdale kon de kopbal van Mané nog keren, maar Roberto Firmino werkte de rebound in doel. 

Na de pauze begonnen de Reds geleidelijk meer druk te zetten. Mohamed Salah leek Liverpool op voorsprong te zetten na een heerlijke plaatsbal, maar de VAR zag dat hij een paar centimeter buitenspel liep. Even later kon de VAR niets doen aan de goal van Diogo Jota. Die kopte de voorzet van Mané mooi in de hoek. Salah leek op weg naar de 3-1, maar vond de paal op zijn weg. Sheffield probeerde nog druk te zetten in de slotfase, maar Liverpool hield vlot stand. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, Gomez, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Jota (83′ Milner), Mane, Salah, Firmino (83′ Minamino).