Liverpool stalt drie spelers in lagere afdelingen

Liverpool stalt drie spelers in lagere afdelingen

Voor de verhuurmanager van Liverpool FC werd het een drukke 16 oktober. De huurovereenkomsten voor drie spelers raakten vandaag rond. 

Liverpool FC heeft een voorlopige oplossing gevonden voor Ben Woodburn. De middenvelder zal uitgeleend worden aan Blackpool. Bij Blackpool komt hij onder de hoede van Neil Critchley. Die was eerder aan de slag als manager van de U23 bij LFC en staat nu aan het roer van de club uit League One.

Woodburn speel al sinds de U7 voor Liverpool. Hij kwam zelf keer uit voor de eerste ploeg en werd in 2016 de jongste doelpuntenmaker ooit voor de Reds. Woodburn werd de voorbije jaren meermaals uitgeleend. Dit seizoen zat de 21-jarige Welshe international in de kern van de U23.

Ook landgenoot Harry Wilson zoekt elders naar meer speelgelegenheid. De vleugelspeler is al sinds de U9 aangesloten bij LFC. Hij deed de afgelopen jaren al ervaring op tijdens uitleenbeurten bij Hull, Derby en Bournemouth. Bij Bournemouth kon hij zich niet echt doordrukken, maar hij wist wel zeven keer te scoren. Vorige maand mocht hij zijn debuut vieren voor de eerste ploeg van Liverpool. De 23-jarige vleugelaanvaller zal nu verhuurd worden aan Cardiff City, in the Championship. 

Voor Harvey Elliott ligt een uitleenbeurt bij Blackburn in het verschiet, ook uitkomend in the Championship. Sinds zijn transfer van Blackburn vorige zomer, verzamelde de 17-jarige Elliott al negen keer speeltijd bij de eerste ploeg van Liverpool FC.