Villains vegen de vloer aan met Liverpool

Villains vegen de vloer aan met Liverpool

Aston Villa – Liverpool FC 7-2

Liverpool FC heeft opnieuw een record gevestigd. Tegen Aston Villa moesten de Reds zeven tegentreffers slikken, het meeste ooit voor een regerend kampioen. De Reds konden ook twee keer terugslaan, maar het werd vooral de avond van de Villains. 

Alisson Becker ontbrak omwille van een schouderblessure, opgelopen op training. Vervanger Adrian ging al vroeg in de fout met een slechte pass en Ollie Watkins liet de kans niet liggen. Liverpool had veel balbezit en probeerde terug te slaan, maar Watkins verdubbelde de voorsprong na een snelle counter. 

Mohamed Salah bracht Liverpool terug in de match, maar tien minuten voor tijd liep het opnieuw mis. Na een hoekschop viel de bal voor de voeten van John McGinn. Zijn knal week af op Virgil van Dijk en liet Adrian kansloos. Nog voor rust stond het 4-1 via Watkins, een hattrick voor de 24-jarige aanvaller. 

Tien minuten na rust nam Ross Barkley alle hoop weg voor de Reds. Voor rust had hij al enkele kansen de nek omgewrongen, maar dit keer ging zijn schot via Trent Alexander-Arnold in doel. Op het uur prikte Salah zijn tweede van de avond binnen, maar het was een schrale troost voor de Egyptenaar. 

De motor sputterde nu helemaal bij de Reds en de Villains kregen nog verschillende kansen om verder uit te lopen. In de 66ste minuut lukte dat ook via Jack Grealish, opnieuw een afgeweken bal. Een kwartier voor tijd pikte Grealish een tweede mee nadat hij door de buitenspelval glipte. Het was nu hopen op het einde van de lijdensweg voor LFC. Watkins knalde nog op de dwarsligger. Zo bleef het bij 7-2. 

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Gomez (61′ Jones), Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Keita (45′ Minamino), Jota, Salah, Firmino (68′ Milner).