Woordje van de voorzitter

Woordje van de voorzitter

Beste sportvrienden -en vriendinnen 

Het nieuwe seizoen in de Premier League is goed en wel afgetrapt en na 3 matchen staat LFC terug waar het moet zijn, aan kop. Nog niet letterlijk, het doelsaldo houdt ons nog tegen, maar dat is een kwestie van tijd. 

Ook in de League Cup (Carabao Cup) zijn we herbegonnen. De talrijke minuten die squadspelers kregen werden tegen Lincoln reeds goed benut. Vanavond weten we hoe zij gaan presteren tegen Arsenal. Fingers crossed dat we doorgaan naar de kwartfinales, die in december gespeeld worden.

Ondertussen heb ik via onze secretaris vernomen dat de beloofde nieuwe lidkaarten wat vertraging hadden. Dit komt enerzijds doordat wij een speciaal ontwerp gekozen hebben en anderzijds omdat de firma die ze aanmaakt er een pronkstukje van wou maken. In principe worden ze komende week, samen met het welkomstgeschenk, naar iedereen verstuurd. 

Wij kunnen enkel tevreden zijn met het aantal leden dat opnieuw trouw is gebleven t.o.v. vorig seizoen en verwelkomen heel zeker de nieuwe leden.

Maar, zoals iedereen weet, overheerst in het dagelijkse wereldnieuws het feit dat zo’n klein onzichtbaar ding ons leven blijft zuur maken. En niet in het minst in de UK, zeker het Noordwesten en dan nog specifieker, in ons geliefde Liverpool.

Hierdoor is de terugkeer naar voetbalstadions voor fans uitgesteld van oktober tot hoogstwaarschijnlijk maart 2021. Laat ons met z’n allen hopen dat het eerder kan en dat ook wij daarin kunnen betrokken worden. Fingers crossed.

Als officiële fanclub wordt er van ons verwacht dat wij niet enkel als reisbureau en ticketwinkel fungeren. Dat we de LFC-fans in en rond Vlaanderen samenbrengen. Daarom gaan we proberen om hier en daar iets op poten te zetten. Niet in het minst in onze lokalen die ons met alle mogelijke middelen steunen. (De Floride, Irish Times, De Halte, Hippo12, …). Hierover zal ik met m’n bestuur heel binnenkort eens samen ‘tafelen’ en de mogelijkheden bekijken.

Wat ik als gemotiveerde voorzitter wel al kan verklappen is dat het de bedoeling is om op zaterdag 16 januari 2021 een soort fandag te organiseren. Dit natuurlijk volledig volgens de dan geldende COVID-regels. (wordt niet simpel, wetende dat het de hate game is die dag ☺).

Mag ik jullie vragen om deze datum vrij te houden indien je interesse zou hebben in een namiddagje samenzijn met LFC-vrienden van de fanclub? De locatie zal in Bredene zijn (Hippo 12), een tramhalte of 3 verder dan Duin & Zee, (Bredene Renbaan).

Voor wat betreft busreizen & individuele tickets kunnen wij logischerwijze niet veel positiefs mededelen. De leden die recht hebben op vouchers gaan die zeker kunnen inwisselen in de eerstkomende seizoenen ,hopelijk een stuk al dit seizoen. De busreizen … only Fowler knows … .

Het hotel (The Liner) ligt vast, Heuvelcars (den Roger) zit te popelen om de plas over te steken. Nu nog de toelating, de tickets via LFC en off we go. En natuurlijk jullie goede moed want zonder jullie zijn wij als fanclub niks.

Dus: hou jullie allemaal goed, verzorg jullie, stay safe en stay healthy.

Je hoort nog van ons via de gekende bronnen vanaf er deftig nieuws is om te melden.

We blijven de matchen samen bekijken in de gekende lokalen. Ik zou zeggen, spreek af, maak WhatsApp-groepjes, verzamel, maak het kenbaar op onze Facebookgroep waar jullie gaan kijken en vooral, blijf een trouw lid van de Flemish Reds. 

Because at the end of the storm there’s a golden sky!

You’ll never walk alone!

Christophe Cogghe – Voorzitter Flemish Reds