Liverpool duidelijk sterker dan Arsenal

Liverpool duidelijk sterker dan Arsenal

Liverpool FC – Arsenal 3-1

Liverpool FC heeft de maat genomen van een uiterst defensief spelend Arsenal. De Reds waren vanaf de aftrap de betere partij, maar het bleef lang spannend omdat de thuisploeg verzuimde de Gunners helemaal in te maken.

In de openingsfase kregen de Reds al meerdere uitstekende kansen. Sadio Mané knalde van dichtbij op Bernd Leno. De pegel van Trent Alexander-Arnold week af op een been en trof de dwarsligger. Even later was Georginio Wijnaldum aan de beurt, maar hij trapte zwak in de handen van Leno. 

Plots viel de goal aan de overkant uit de lucht. Na een counter raakte Andrew Robertson het leer verkeerd en Alexandre Lacazette raakte de bal zo slecht dat hij Alisson Becker ermee verschalkte. Liverpool sloeg meteen terug. Mané werkte de bal in doel na een knappe solo van Mohamed Salah. Liverpool bleef domineren en Robertson maakte zijn fout goed. Iedereen ging onder de voorzet van Alexander-Arnold door en de Schotse wingback werkte af als een echte goalgetter. 

Ook na de koffie bleven de Reds baas. Arsenal zakte nog dieper terug, maar bleef wel gevaarlijk loeren op de counter. Lacazette glipte door de buitenspelval, maar vond Alisson op zijn weg. Liverpool bleef het balbezit opeisen en kansen creëren, het was echter wachten tot de 88ste minuut op de verlossende 3-1 van invaller Diogo Jota.

Zo heeft Liverpool al zijn tweede topper dit seizoen gewonnen, nadat de Reds eerder ook Chelsea de baas waren. Liverpool prijkt opnieuw aan de leiding in de Premier League, samen met Everton en Leicester. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Keita (79′ Milner), Mane (79′ Jota), Salah, Firmino (91′ Minamino).