Mané maakt het verschil op Stamford Bridge

Mané maakt het verschil op Stamford Bridge

Chelsea – Liverpool 0-2

Liverpool FC heeft de eerste topper van het seizoen, op Stamford Bridge, gewonnen van Chelsea. De Reds domineerden de partij en klaarden de klus na rust tegen tien Blues.

Liverpool speelde vanaf de eerste minuut heel dominant, maar dat leverde aanvankelijk geen doelrijpe kansen op. Chelsea loerde op de counter, maar vooral gelegenheidsverdediger Fabinho speelde erg sterk. Vlak voor rust haalde Andreas Christensen de doorgebroken Sadio Mané neer. Na tussenkomst van de VAR kreeg Christensen rood. 

Bij de rust mocht nieuwkomer Thiago Alcantara invallen. Met tien tegen elf was Chelsea een vogel voor de kat. Liverpool drukte door en creëerde nu wel serieuze kansen. Bij een knappe aanval kopte Mané de voorzet van Roberto Firmino in doel. Even later ging doelman Kepa Arrizabalaga in de fout. Mané onderschepte zijn pass en liet de kans niet liggen. Liverpool leek af te stevenen op een ruime zege, maar kreeg de bal niet meer in doel. Georginio Wijnaldum miste enkele grote kansen.

Aan de overkant kreeg Chelsea plots een strafschop na een lichte fout van Thiago. Alisson Becker redde de poging van Jorginho. Even later moest Alisson opnieuw redding brengen bij een schot van Tammy Abraham. Na de waarschuwingen bouwden de Reds iets meer voorzichtigheid in en trokken de drie punten probleemloos over de streep. 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Fabinho, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson (45′ Thiago), Keita (63′ Milner), Mane, Salah, Firmino (86′ Minamino).